Kebab domowej roboty- inaczej

0 (0 ocen)

  • 15 min

Lubię czarować coś z niczego

  • 15 min

Składniki:

  • ---CIASTO---
    -2 jajka
    -5 łyżek mleka
    -1,5 łyżki mąki kukurydzianej
    -ser żółty
    -masło
    -oregano
    -sól
    -pieprz

    ---FARSZ---
    -ugotowany makaron
    -cebula
    -mięso od szynki
    -mieszanka chińska
    -3 białka
    -sos sojowy
    -curry
    -pieprz

    ---PO USMAŻENIU-----
    -czosnek suszony
    -lubczyk
    -zielony ogórek
    -pomidor
    -masło

Kebab domowej roboty- inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • skł. na ciasto 1. ---CIASTO---
    Jajka, mleko,mąkę kukurydzianą, sól i pieprz mieszamy razem do uzyskania jednolitej masy.
  • 2. ---FARSZ---
    Gotujemy makaron na pół twardo. W rondlu smażymy cebulę z mięsem na rumiano. Dolewamy 1,5 szkl. wody i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy garść warzyw chińskich i doprawiamy curry i sosem sojowym. Gdy składniki się połączą dodajemy makaron i gotujemy aż zmięknie. Wyłączamy gaz i dodajemy pokrojonego ogórka zielonego i mieszamy.
  • Masa ciasta z serem żółtym 3. Masę ciasta wylewamy na patelnię na rozgrzane masło. Na wierzch jeszcze nie ściętego ciasta sypiemy starty ser wg. uznania i posypujemy oregano.
  • Gotowy placek do złożenia na pół 4. Po usmażeniu na rumiano przekładamy placek na drugą stronę i nakładamy farsz. Układamy pomidora i kładziemy kawałki masła. Posypujemy całość czosnkiem suszonym i lubczykiem.
  • Kebab domowej roboty- inaczej 5. Teraz składamy placek na pół i smażymy jeszcze chwilę na wolnym ogniu. Przekładamy na talerz i polewamy np. sosem do kebabu.

Porady

Do farszu dodaj ogórka zielonego bez miąższu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy