Ciasto kawowa pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Żółtka oddzielam od białek .Białka ubijam na sztywną pine. Do piany dodaje stopniowo cukier i kolejno żółtka ,cały czas mieszając .Na koniec dodaję make wymieszana z kakao i z proszkiem do pieczenia.
Całość delikatnie mieszam a nastepnie dodaję olej,ponownie mieszam . Ciasto przekładam do wysmarowanej tłuszczem blachy o wym 25 x 30 i piekę około 35 minut w temperaturze 180 C
2.Masa budyniowo-kawowa:
Budynie gotuje wg instrukcji.Odstawiam do wystudzenia.
Masło ucieram za pomocą miksera z cukrem pudrem i kawą capucino i kawa mieloną ,dodając stopniowo ostudzony budyń.
3.Ostudzony biszkopt przekrajam wzdłuż na trzy płaty .Na każdy płat wykładam równomiernie krem kawowo-budyniowy .
Wierzch ciasta kakaowego smaruje cienko kremem i posypuje kawa mieloną. dekoruje perełkami.Smacznego:)
Komentarze