Ciasto kawowa pychotka

4.5 (157 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Dla wielbicieli smaków kawy polecam mocno kawowe smaczne i proste w przygotowaniu ciasto:)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Ciasto kakaowe:
    6 jajek
    1 szklanka cukru pudru
    3/4 szklanki mąki pszennej ,
    3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
    4 łyżki oleju
    1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia
    5 łyżeczek ciemnego kakao

    Masa kawowa :
    1/2 szklanki kawy cappuccino o smaku czekoladowym ,
    1\2 łyzeczki kawy mielonej
    250 g masła ,
    3 opakowania budyniu śmietankowego,
    3 szklanki mleka
    1/2 szklanki cukru pudru

    oraz
    kawa do dekoracji
    perełki do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Kawy

Ciasto kawowa pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Żółtka oddzielam od białek .Białka ubijam na sztywną pine. Do piany dodaje stopniowo cukier i kolejno żółtka ,cały czas mieszając .Na koniec dodaję make wymieszana z kakao i z proszkiem do pieczenia.
    Całość delikatnie mieszam a nastepnie dodaję olej,ponownie mieszam . Ciasto przekładam do wysmarowanej tłuszczem blachy o wym 25 x 30 i piekę około 35 minut w temperaturze 180 C

    2.Masa budyniowo-kawowa:
    Budynie gotuje wg instrukcji.Odstawiam do wystudzenia.
    Masło ucieram za pomocą miksera z cukrem pudrem i kawą capucino i kawa mieloną ,dodając stopniowo ostudzony budyń.

    3.Ostudzony biszkopt przekrajam wzdłuż na trzy płaty .Na każdy płat wykładam równomiernie krem kawowo-budyniowy .
    Wierzch ciasta kakaowego smaruje cienko kremem i posypuje kawa mieloną. dekoruje perełkami.Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować