1.Białka oddzielić od żółtek ubić na sztywną pianę dodając cukier. Dodawać jajka nie przerywając ubijania. Dodawać wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia (obowiązkowo przesiane). Dokładnie połączyć. Wylać na blachę i piec 40 min w 170 st. Po upieczeniu wystudzić i przekroić na pół.
2.Kawę zalać pół szkl. wrzątku. Odstawić do wystudzenia. Żelatynę namoczyć w pół szkl. zimnej wody. Do misy miksera wlać mleko i zimną kawę. Wsypać śnieżki i ubijać na sztywną masę. Dodać roztopioną żelatynę. Masę wylać na biszkopt posmarowany kremem czekoladowym i przykryć drugą połową.
3.Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i dodać tężejącą galaretkę. Masę wylać na biszkopt. Udekorować startą czekoladą.
Komentarze