1.BISZKOPT:
BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ , DODAĆ CUKIER ,NASTĘPNIE ŻÓŁTKA.NA KONIEC DELIKATNIE WMIESZAĆ WYMIESZANE WCZEŚNIEJ SYPKIE SKŁADNIKI.
CIASTO WYLEWAMY NA BLASZKĘ WYŁOŻONĄ PERGAMINEM.PIECZEMY W 180stop.C PRZEZ OKOŁO 30min. (DO SUCHEGO PATYCZKA).
WYKONANIE:
1) Na wystudzony biszkopt rozsmarowujemy dżem
2) Ser zmiksować
3) Śmietanę (60ml) ubijamy z c.pudrem.Do ubitej,stopniowo dodajemy ser i żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szkl. wrzącej wody, miksując na niskich obrotach.(dolewamy żelatynę wystudzoną)
4) Połowę masy serowej rozsmarowujemy na biszkopcie z dżemem, na to układamy pierniki i wylewamy resztę sera.
5) Ciasto wkładamy do lodówki i przygotowujemy polewę.
6) Śmietanę ( 200ml) z czekoladą chwilę gotujemy, do rozpuszczenia. Dodajemy żelatynę rozpuszczoną w około 2 łyżkach wrzącej wody.
Gdy czekolada przestygnie , delikatnie wylewamy ją na ciasto.
Komentarze