Kąski kurczaka w bezglutenowej panierce

0 (0 ocen)

  • 20 min

Propozycja na smakowite kąski z piersi kurczaka otulone bezglutenową panierką. Kąski świetnie sprawdzą się jako samodzielna przekąska lub jako danie obiadowe podawane ze świeżą surówką oraz ryżem.

  • 20 min

Składniki:

  • - pierś z kurczaka
    - bułka tarta (bezglutenowa) *
    - mąka owsiana*
    - jajko
    - sos sojowy
    - sól i pieprz
    - olej rzepakowy (do smażenia)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kąski kurczaka w bezglutenowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczoną pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i oprószamy je solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Doprawione kawałki mięsa obtaczamy w mące owianej, następnie w jajku roztrzepanym z sosem sojowym, a na końcu w bułce tartej (bezglutenowej). Kąski smażymy w głębokim oleju rzepakowym na złocisty kolor. Życzę smacznego! :)

Porady

* Bezglutenową bułkę tartą możemy przygotować samodzielnie z wysuszonych bułek kukurydzianych lub użyć gotowej * Mąkę owsianą otrzymamy poprzez zmielenie płatków owsianych w młynku do kawy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować