Tak przygotowanym mięsem z kurczaka zachwycają się najczęściej dorośli,doskonale smakują z ketchupem lub sosem czosnkowym.
3 godz.
Składniki:
1 duża podwójna pierś z kurczaka
przyprawa do kebaba
sól pieprz do smaku
200 ml śmietany kremówki
3 czubate łyżki majonezu
1 duży ząbek czosnku
mała paczka krakersów słonych
Kąski z kurczaka w krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć pokroić na cienkie paski,włożyć do miski oprószyć solą pieprzem i przyprawą do kebaba,wymieszać.
2.Przygotować marynatę:
Majonez wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz śmietanką zalać mięso,wymieszać,przykryć i wstawić na całą noc do lodówki.
3.Następnego dnia,wyjąć mięso z marynaty obtoczyć w pokruszonych wcześniej niezbyt bardzo drobno krakersach ułożyć kąski na wyłożonej pergaminem blasze i piec około 45 minut w temp 175*c.
Podawać z ulubionym sosem.
Komentarze