Kąski z kurczaka w krakersach

4.5 (141 ocen)

  • 3 godz.

Tak przygotowanym mięsem z kurczaka zachwycają się najczęściej dorośli,doskonale smakują z ketchupem lub sosem czosnkowym.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 duża podwójna pierś z kurczaka
    przyprawa do kebaba
    sól pieprz do smaku
    200 ml śmietany kremówki
    3 czubate łyżki majonezu
    1 duży ząbek czosnku
    mała paczka krakersów słonych
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Kąski z kurczaka w krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przyprawiamy mięso 1. Mięso umyć pokroić na cienkie paski,włożyć do miski oprószyć solą pieprzem i przyprawą do kebaba,wymieszać.
  • Zalewamy marynatą 2. Przygotować marynatę:
    Majonez wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz śmietanką zalać mięso,wymieszać,przykryć i wstawić na całą noc do lodówki.
  • W panierce przed pieczeniem 3. Następnego dnia,wyjąć mięso z marynaty obtoczyć w pokruszonych wcześniej niezbyt bardzo drobno krakersach ułożyć kąski na wyłożonej pergaminem blasze i piec około 45 minut w temp 175*c.
    Podawać z ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować