Kaszubskie pulczi

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Z wielości przepisów na ten regionalny specjał skomponowałam swoją ulubioną wersję. Oczywiście ziemniaki i śledź to postawa tej potrawy.

  • 40 min

Składniki:

  • - 1 płat solonego śledzia
    - 1 duży ziemniak
    - ½ czerwonej cebuli
    - 2 łyżki siekanego koperku
    - ½ jabłka
    - 2 ogórki konserwowe
    - sól, pieprz do smaku
    - 4 łyżki śmietany 12%
    - 1 łyżeczka siekanego koperku

    na ok. 2 osoby
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kaszubskie pulczi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzia namaczamy w mleku na noc. Osączamy. Ziemniaka gotujemy w mundurku w osolonym wrzątku. Studzimy, obieramy. Śledzia kroimy w paski, jabłko, ziemniaka, ogórki, cebulę kroimy w dużą kostkę. Mieszamy ze śmietaną , szczypiorkiem i koperkiem. Doprawiamy. Schładzamy.

Porady

Niektórzy pulczi doprawiają octem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować