Kaszotto pomidorowe z jarmużem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Kolejne podejście do jarmużu, z o wiele lepszym efektem niż za pierwszym razem.. :)

  • 40 min

Składniki:

  • składniki na 4 porcje:

    1 kubek kaszy pęczak
    200g. pieczarek
    250g. mięsa z udek kurczaka (gotowane lub pieczone)
    200-220g. cukinii
    1 puszka pomidorów krojonych
    1 nieduża cebula
    duża garść jarmużu
    sól, pieprz, płatki czili, cukier, tymianek świeży.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaszotto pomidorowe z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę wstawić na małym ogniu w proporcji 1 do 1,5 ( kubek kaszy, 1,5 kubka wody) z dodatkiem soli.
    Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 10 - 15 minut, a następnie dodać pomidory. Dodać po odrobinie wszystkich suchych przypraw i gotować już bez przykrycia.
    Mięso oczyścić z wszystkich nie jadalnych części (kości, chrząstki, skórki, tłuszcz), rozdrobnić i dodać do kaszy.
  • 2. Pieczarki pokroić na spore kawałki np. ćwiartki, cebulę w pióra i cukinię też w większe kawałki (takie żeby było ją widać i bez obierania).
    Dodać warzywa i jeszcze gotować przez kilka minut, jeśli jest potrzeba dodać trochę wody. Mieszać od czasu do czasu. W tzw. międzyczasie blanszować jarmuż, oddzielić od twardych łodyg i porwać na mniejsze kawałki.
  • 3. Upewnić się czy nasze danie ma odpowiedni smak, i ew. doprawić jeszcze do smaku. Zdjąć z ognia.
    Dodać jarmuż i gałązkę tymianku, zamieszać i odstawić na kilka minut.

Porady

Kaszotto będzie równie dobrze smakowało w wersji bez mięsnej, kwestia upodobań i tego co aktualnie mamy w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować