Kaszanka panierowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grubą kaszankę pokroiłam w plastry ok centymetrowej grubości. Następnie obtoczyłam w rozmąconym jajku i grubo granulowanej tartej bułce. Usmażyłam na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju na rumiano, na średnim ogniu. Podałam z ziemniakami z wody, z ugotowaną kiszoną kapustą i ogórkiem kiszonym
Kapusta
Ok 1/2 kg kiszonej kapusty, cebula, 2 liście laurowe, 2 ziela angielskie, sól i pieprz do smaku
Kapustę przełożyłam do rondelka. Zalałam wodą tak do połowy kapusty. Dodałam liście laurowe i ziele angielskie. Gotowałam ok 30 min pod przykryciem. Następnie dołożyłam zeszkloną na płaskiej łyżce gęsiego smalcu pokrojoną w kostkę cebulę. Dosmaczyłam solą i pieprzem. Gotowałam do miękkości kapusty często mieszając
Komentarze