Kaszanka panierowana

4.5 (144 ocen)

  • 30 min

Kaszanka w chrupiącej panierce

  • 30 min

Składniki:

  • Kaszanka gruba, jajko, tarta bułka, olej
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaszanka panierowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grubą kaszankę pokroiłam w plastry ok centymetrowej grubości. Następnie obtoczyłam w rozmąconym jajku i grubo granulowanej tartej bułce. Usmażyłam na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju na rumiano, na średnim ogniu. Podałam z ziemniakami z wody, z ugotowaną kiszoną kapustą i ogórkiem kiszonym

    Kapusta

    Ok 1/2 kg kiszonej kapusty, cebula, 2 liście laurowe, 2 ziela angielskie, sól i pieprz do smaku

    Kapustę przełożyłam do rondelka. Zalałam wodą tak do połowy kapusty. Dodałam liście laurowe i ziele angielskie. Gotowałam ok 30 min pod przykryciem. Następnie dołożyłam zeszkloną na płaskiej łyżce gęsiego smalcu pokrojoną w kostkę cebulę. Dosmaczyłam solą i pieprzem. Gotowałam do miękkości kapusty często mieszając
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować