Kaszanka zapiekana w kapuście

4.5 (143 ocen)

  • 45 min

Szybki i prosty obiad z kaszanka w roli głównej. Taką wiejską domową jadałam u mojej babci i cioci. bardzo lubię kaszankę.

  • 45 min

Składniki:

  • 4 kaszanki
    70 dkg kapusty kiszonej
    2 cebule
    sol, pieprz
    2 ziarna ziele angielskie
    1 liść laurowy
    5 ziemniaków
    natka pietruszki
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Dania główne

Kaszanka zapiekana w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Cebulę obieram i kroję w kostkę. Przekładam do garnka i chwilę przesmażam na oleju. Dodaje kapustę kiszoną, wlewam 1/2 litra wody, ziele angielskie, liść laurowy i gotuję do miękkości około 40 minut.Po ugotowaniu kapustę przekładam na sitko, żeby woda odsączyła się. Przekładam ją do naczynia do zapiekania, układam kaszankę. Wstawiam do piekarnika. Na blaszce małej układam ziemianki w łupinach wcześniej dokładnie umyte. Zapiekam wszystko około 45 minut temp 200 stopni.Przed podaniem posypuję natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować