Kaszanka z cebulą i jajkami

4.43 (206 ocen)

Ciepły posiłek świetny na śniadanie lub kolację.

Składniki:

  • - 1 pęto kaszanki
    - 1 duża cebula
    - 6 jajek
    - ok. 6 łyżek oleju
    - sól, pieprz.
Wystaw ocenę:

4.43 (206 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Dania główne Jajko

Kaszanka z cebulą i jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cebulę kroimy w ćwierć plastry 1. Cebulę obieramy i kroimy w ćwierć plastry. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulę.
  • kaszankę kroimy w plasterki 2. Kaszankę obieramy z osłonki, kroimy w plasterki.
  • cebulę smażymy z kaszanką 3. Kaszankę dodajemy do cebuli. Rozdrabniamy i smażymy razem chwilę.
  • wbijamy jajka i smażymy wszystko razem 4. Na patelnię do kaszanki i cebuli wbijamy jajka. Smażymy razem. Doprawiamy solą i pieprzem.

Porady

Podajemy z pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować