Kaszanka w jabłkach

0 (0 ocen)

  • 45 min

Inna niż zazwyczaj propozycja podania kaszanki. Z jabłkiem smakuje bardzo dobrze.

  • 45 min

Składniki:

  • 4 jabłka
    2-3 laski kaszanki
    1 cebula
    1-2 ogórki kiszone
    2 łyżeczki majeranku
    sól, pierz do smaku
    olej do smażenia

Kaszanka w jabłkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kaszanka w jabłkach 1. Jabłka należy umyć i wydrążyć środek. W środku oprószyć obficie majerankiem. Na rozgrzanej patelni przesmażyć pokrojoną kaszankę i dodać do niej cebulę pokrojoną w kostkę.Wymieszać razem i doprawić 1 łyżeczką majeranku, solą i pieprzem. Do kaszanki dodać pokrojonego drobno ogórka i napełnić farszem jabłka. Każde jabłko zawinąć szczelnie w folię aluminiową i zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok.15-20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy