Kasza manna z makiem na zimno

4.5 (154 ocen)

  • 60 min

Zdrowy deser dla naszych pociech

  • 60 min

Składniki:

  • 1 szklanka maleka
    2 łyżki cukru
    2 łyżki kaszy manny
    1 łyżeczka suchego maku
    dowolne owoce i galaretka- u mnie galaretka wiśniowa i kiwi
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kasza manna z makiem na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę zrobić według przepisu na opakowaniu. wystudzić w dowolnej formie.
  • 2. Mleko zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka dodać kaszę mannę i mak. CIągle mieszać. Gotować kilka minut aby kasza manna się ugotowała
  • 3. Ciepłą kaszę przełożyć do małej tortownic wyłożonej folią spożywczą. Odstawić w chłodne miejsce aby przestygła
  • 4. W tym czasie zastygniętą galaretkę pokroić w kostkę, a obrane kiwi w plasterki
  • 5. Wystudzoną i zastygniętą kaszę wyłożyć na talerz. Dookoła ułożyć plasterki kiwi, zaś w środku pokrojoną galaretkę.

Porady

Nie należy dodawać zbyt dużo maku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować