Kasza jaglana ze szparagami i suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Coraz bardziej przekonuję się do kaszy jaglanej, w tym połączeniu smakuje niesamowicie!

  • 30 min

Składniki:

  • 120 g kaszy jaglanej
    300 ml wody
    8 zielonych szparagów
    5 suszonych pomidorków
    3 listki świeżej mięty
    3-4 łyżki szczypiorku
    2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
    2 garści orzeszków Pini (lub innych), podprażnych na patelni
    2 łyżki soku z cytryny
    sól, pieprz
    100 g sera feta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza jaglana ze szparagami i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę opłukać zimną wodą, wsypać do garnka i zalać świeżą zimną wodą. Dodać olej z suszonych pomidorów, doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem przez około 10-12 minut, lub do miękkości kaszy.
  • 2. 3-4 minuty przed końcem gotowania dodać umyte, oczyszczone szparagi z odłamanymi końcami, pokrojone w kostkę.
  • 3. Kaszę ściągnąć z ognia i dodać pokrojone suszone pomidory, posiekaną miętę i szczypiorek, sok z cytryny. Można doprawić jeszcze pieprzem i solą do smaku.
  • 4. Wyłożyć na talerz i posypać podprażonymi na patelni orzeszkami i serem feta.
  • 5. Podajemy na ciepło lub zimno :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować