Kasza jaglana z tuńczykiem i czerwoną fasolą

4.51 (184 ocen)

To szybki i fajny pomysł na śniadanie, kolację lub lunch. Kasza jaglana doda nam energii na cały poranek ;) Ja zabieram ją jako przekąskę do pracy, ale może być też dodatkiem do obiadu. Polecam :)

Składniki:

  • Składniki (2 porcje):
    100g kaszy jaglanej (1 woreczek)
    1 puszka tuńczyka w oleju
    125g (mała puszka) czerwonej fasoli
    Natka pietruszki
    Szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.51 (184 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kasza jaglana z tuńczykiem i czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Natkę pietruszki siekamy, tuńczyka i fasolę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki łączymy i mieszamy - tak przygotowaną kaszę zabieram do pracy. Gdy przygotowuję ją jako posiłek w domu, robię to trochę inaczej - na środek talerza nakładamy porcję kaszy, na nią kładziemy tuńczyka, potem fasolę. Całość posypujemy posiekaną pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Tuńczyk Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować