Kasza gryczana niepalona na słodko

4.5 (167 ocen)

  • 10 min

Do tej pory kasza używana była głównie do potraw obiadowych. Nadszedł czas to zmienić! Kasza gryczana niepalona w połączeniu z bananem i wiórkami kokosowymi jest świetna w smaku, szybko się ją przygotowuje i jest sycącym śniadaniem.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy gryczanej niepalonej
    1,5 banana
    2 łyżki wiórek kokosowych
    łyżka miodu
    woda
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kasza gryczana niepalona na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wieczorem dzień wcześniej zalej kaszę wodą i zostaw na noc.
  • 2. Rano odlej wodę, przepłucz kaszę.
  • 3. Dodaj wszystkie składniki i całość zmiksuj na jednolitą masę.
  • 4. Jeśli jesteś zwolennikiem śniadania na ciepło podgrzej gryczankę.

Porady

Dlaczego warto jeść kaszę gryczaną niepaloną? Zapraszam na bloga

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować