Kasza gryczana z sosem marchewkowym i królikiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Przepis dla smakoszy kaszy. Marchewka nadaje fajny słodko-kwaśny smak potrawie, a królik w bułce tartej super dopełnia to danie.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • - comber z królika
    - 0.5 cebuli
    - 1 ząbek czosnku
    - 2 marchewki
    - mały por
    - 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    - jajko
    - bułka tarta
    - margaryna do smażenia
    - 2 woreczki kaszy gryczanej
    - kostka rosołowa
    - sól
    - pieprz
    -bazylia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Kasza gryczana z sosem marchewkowym i królikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Comber z królika ugotować. Gdy wystygnie, obrać dokładnie mięso. Jajko wbić do szklanki dodać trochę soli lub vegety i pieprzu. Mięso przełożyć na talerz, dodać dobrze rozmieszane z przyprawami jajko i dokładnie wymieszać. Następnie do mięsa dodać bułkę tartą, tak aby mięso wyglądało jak panierowane. Na rozgrzaną patelnie z tłuszczem (olej lub margaryna) dodać mięso i smażyć na złoty kolor.
  • 2. Cebule i czosnek obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na patelni, dodając margarynę. Marchewki obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać do cebuli i czosnku. Dolać wody, tak żeby marchewka była przykryta, dodać pokrojonego pora, kostkę rosołową i pieprz. Dusić do miękkości pod przykryciem. Dodać koncentrat, bazylię i doprawić do smaku. Chwileczkę poddusić.
  • 3. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Królik

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować