Kasza gryczana z kapustką włoską i papryką

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zdrowy jednogarnkowy obiadek dla całej rodzinki

  • 15 min

Składniki:


  • 1 woreczek kasa gryczana,
    1/4 szt kapusta włoska,
    1 szt cebula,
    1/2 szt papryka czerwona,
    1 laska kiełbasa,
    2 łyżeczki papryka słodka,
    1 łyżka olej kujawski,
    przyprawa uniwersalna

Kasza gryczana z kapustką włoską i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gryczana gotujemy według przepisu na opakowaniu . Studzimy . Kapustę włoską kroimy jak na bigos i gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu odcedzamy.
  • 2. Na patelni podsmażamy posiekaną cebulką. Gdy cebulka się zarumieni dodajemy na patelnie paprykę w proszku mieszamy . Dodajemy pokrojona paprykę .Podsmażamy chwile . Dodajemy pokrojoną kiełbasę . Smażymy .
  • 3. Teraz dodajemy kapustę dobrze mieszamy . dusimy chwilę .Na koniec dodajemy kasze .Mieszamy .doprawiamy pieprzem ,sola do smaku .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy