Kasza zapiekana z kurczakiem i mozarellą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pełnia zdrowia, pełnia smaku, a przy tym niewiele kalorii

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kasza gryczana w woreczkach: 2 sztuki
    - pierś z kurczaka podwójna: 1 sztuka
    - mała cebula: 1 sztuka
    - olej: 1 łyżka
    - mozarella w kulce: 1 sztuka
    - pomdor: 1 sztuka
    - sos pomidorowy z ziołami i czosnkiem: 0.75 szklanki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki

Kasza zapiekana z kurczakiem i mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotować wodę z łyżeczką soli, na wrzątek wrzucić kaszę i gotować przez 10 min. Odcedzić. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Pierś z kurczaka pokroić w niewielkie kawałki, obtoczyć w przyprawie i dodać do cebuli. Całość jeszcze chwilę podsmażyć. Do naczynia żaroodpornego wsypać jeden woreczek kaszy, na to wyłożyć kurczaka z cebulą i kolejny woreczek kaszy. Całość polać sosem pomidorowym rozrobionym z niewielką ilością wody. Na wierzchu poukładać plasterki pomidora i mozzarelli. Przykryć folią aluminiową i zapiec w nagrzanym piekarniku przez ok. 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować