1.Na samym początku proponuje przygotować galaretkę. Bo tak naprawdę resztę zdążymy przygotować zanim ona zacznie tężeć.
2 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 3 szklankach wody i odstawiamy.
Następnie przygotujmy krem. Z mleka, mąki i cukru ugotować budyń. Przestudzić i utrzeć z margaryną na puszysta masę.
Podczas, gdy galaretka tężeje a budyń się studzi, możemy zabrać się za ciasto:
Wodę i margarynę zagotować. Następnie do wrzątku dodać mąkę i proszek do pieczenia. Ubijać mikserem dodając po jednym jajku.
Ciasto podzielić na 2 części i upiec. Ok. 30' w temp.220-250st. C.
2.Gdy już mamy ciasto wyjęte i przestudzone, na pierwszy blat wylewamy tężejącą galaretkę.
Po schłodzeniu, gdy galaretka dobrze stężeje, wykładamy krem budyniowy.
3.Następnie przykrywamy drugim płatem ciasta, posypujemy cukrem pudrem i odstawiamy do lodówki aby wszystko się dobrze schłodziło.
Komentarze