Karpatka malinowa

4.5 (178 ocen)

  • 20 min

Jest to inna odmiana karpatki. Prosta, smaczna i aromatyczna.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    2 gotowe ciasta francuskie
    3 budynie malinowe
    4 łyżki cukru
    1L mleka
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Karpatka Desery

Karpatka malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karpatka malinowa 1. Ciasta upiec w temp. 200st-220st w dwóch blaszkach o wym. 24x28cm do
    zrumienienia. Budynie ugotować z
    mlekiem , dodać cukier. Gdy ciasta ostygną posmarować jedno z nich
    lekko
    przestudzonym budyniem i przykryć drugim ciastem delikatnie
    przyciskając.
    Posypać cukrem pudrem. Gdy ostygnie włożyć do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować