Karpatka

0 (0 ocen)

  • 60 min

pychota

  • 60 min

Składniki:

  • Na ciasto:1 szklanka wody, pół kostki masła (125 g),1 szklanka mąki pszennej, 5 jajek,1 łyżeczka proszku do pieczenia.
    Gotowy krem karpatka + margaryna 250 g.

Karpatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • karpatka 1. Wodę zagotować z margaryną dodać mąke i energicznie wymieszać na gładką mase, przestudziś potem dodać żłtka i zmiksować na gładkie ciasto, podzielić na 2 i upiec każdą część w blaszce: pierwsze 10 min w 220 stopniach a kolejne 30 w 200.
  • 2. Zrobić krem karpatkowy wg przepisu na opakowaniu.
  • 3. Przełożyć upieczone blaty kremem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy