Karp w occie

5 (2 ocen)

  • 45 min

Nie przepadam za karpiem,bo jest tłusty a w tej postaci bardzo lubię.Mąż robi nam go kilka dni przed wigilią.

  • 45 min

Składniki:

  • karp
    zalewa octowa:
    4 szklanki wody
    2 szklanki octu
    1 szkalnka cukru
    1 łyżka soli
    cebula
    10 kulek ziela angielskiego
    10 ziarenek pieprzu
    3 liście laurowe
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karp w occie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażenie karpia 1. Oprawionego karpia podzielić na kawałki.Posolić i odstawić na chwilę.Patelnię rozgrzać kawałki karpia obtoczyć w mące i smażyć z obu stron.Ostudzić.
  • Karp w zalewie 2. Składniki zalewy zagotować.Usmażoną rybe układać w pojemniku i zalać zalewą octową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karp

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować