Grzanki z awokado i salami. Lekkie. kolorowe, proste do zrobienia. Je się oczami. Polecam na szybką przystawkę. Wystarczy popatrzeć co mamy w lodówce i wyczarujemy coś pysznego.
25 min
Składniki:
12 kromek kawiorka
1 awokado
2 jajka
50 g salami małe
1/2 papryczki chili
1 kawałek papryki żółtej
10 oliwek czarnych
1 mała papryka czerwona
sól, pieprz
3 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
sałata strzępiasta
1 łyżka masła klarowanego
natka pietruszki
Karnawałowe grzanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło klarowane rozpuszczam a patelni grillowej, układam kromki kawiorka i robię grzanki. Zdejmuję z patelni i odkładam do przestygnięcia. Jajka gotuje na twardo, studzę i obieram. Kroję w drobną kostkę, przekładam do miski. Awokado po obraniu kroję też w kostkę i skrapiam cytryną. Dodaję do jajek, razem z pokrojoną papryką czerwoną, i połową oliwek pokrojonych. Polewam oliwą, doprawiam solą, pieprzem. Na każdej grzance układam plastry salami, na to farsz z awokado, zwinięty rulon salami, kawałek papryki, krążki oliwek. Dekoruję sałatą, natką, chilii.
Komentarze