Muffinki karmelowe ze śmietankowym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wsypać mąkę,cukier,proszek wymieszać. Następnie dodać jajko,mleko,olej i olejek. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką np. plastikową ;) Batoniki pokroić na malutki kawałki, można również rozgnieść i dodać do powstałej już masy.
2.Masę przelać do papierowych papilotek, warto je umieścić w specjalniej foremce do babeczek wtedy wszystkie są równiutki i pięknie wyglądają ;) Napełnić foremki do połowy wysokości. Piec ok. 20 min w 180 stopniach ;)
3.Upieczone ostudzić następnie ubić śmietanę na sztywno z cukrem pudrem , pokroić batoniki i udekorować. Przechowywać w zimniejszym miejscu aby krem nam się nie zepsuł. Można dodać do śmietany fix ,który uchroni przed zbyt szybkim zepsuciem.
Komentarze