Karmelowe kulki

4.5 (162 ocen)

Kulki podobne do dawnych szyszek ale bez kakao.

Składniki:

  • 300g cukierków krówek (irysów lub toffi)
    200g masła
    ok. 100g ryżu preparowanego
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery

Karmelowe kulki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztopić w garnuszku. Dodać połamane cukierki i mieszać aż
    powstanie jednolita masa bez grudek. Dodać ryż i dokładnie wymieszać.
    Lepić kulki (uwaga żeby się nie poparzyć). Zostawić aż całkowicie ostygną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować