Obłędnie pyszne! W smaku podobne do batoników/cukierków DAIM. Zadziwić może prostota składników, ale gwarantuję piorunujący efekt końcowy. I w ogóle nie czuć, że krakersy to krakersy :)
15 min
Składniki:
- ok. 20 krakersów
- 150 g dobrej jakości masła
- 3/4 szklanki brązowego cukru
- 100 g czekolady mlecznej
Karmelowa chrupanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blaszkę o wymiarach 25x25cm wykładamy papierem do pieczenia, rozkładamy krakersy.
2.Masło i cukier rozpuszczamy w garnku. Od momentu zagotowania gotujemy jeszcze ok.3 minuty. Rozsmarowujemy na krakersach. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 6 minut (na wierzchu będą tworzyć się bąbelki).
3.Na ostudzone ciasto wykładamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę. Odstawiamy do zastygnięcia.
Komentarze