Karmelizowane płatki róży

4.5 (178 ocen)

  • 30 min

Efektowna ozdoba do deserów, lodów,muffinów i ciasta .Tak smakuje zapach:)

  • 30 min

Składniki:

  • białko jaja kurzego
    pół szklanki cukru kryształ
    dwie garście płatków róży jadalnej
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Karmelizowane płatki róży - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdy płatek z osoba,przebrać i umoczyć w białku. Następnie obtoczyć w kryształkach cukru.Odstawić na 12-18 godzi do przeschnięcia.
    Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w chłodnym miejscu.

Porady

Używać do dekoracji ciast, deserów, lodów muffinów czy czego tam dusza zapragnie:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować