Karmelizowane gruszki pod cynamonową chmurką

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ulubiony deser mamy, przygotowany specjalnie dla niej

  • 15 min

Składniki:

  • gruszka
    mały jogurt naturalny
    50g brązowego cukru
    masło do smażenia
    łyżeczka cynamonu

Karmelizowane gruszki pod cynamonową chmurką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszkę pokrojoną w kostkę lub w plasterki podsmażamy na maśle przez ok.10 minut, następnie dodajemy brązowy cukier i mieszamy aż masa zgęstnieje. Gruszki wykładamy na dno naczynia, w którym chcemy podać deser i czekamy aż ostygnie. Jogurt mieszamy z łyżeczką cynamonu i wylewamy na gruszki po ostygnięciu

Porady

Przepis jest na jedną porcję, w zależności ile chcemy zrobić proporcjonalnie zwiększamy składniki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy