Karkówkowe ślimaczki z pieczarkami i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.MARYNATA:
Do 0,5 szklanki oleju dodać posiekane ząbki czosnku i przyprawy ( przyprawę do karkówki, majeranek) .
1. Mięso w kształcie plastrów o grubości 1 cm włożyć do marynaty i odstawić na 1 godzinę .
2. Kapustę kiszoną opłukać , gotować do miękkości ,po ugotowaniu przysmażyć ją na patelni ok 30 min, na koniec dodać przecier pomidorowy i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
3. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę udusić na patelni.
4.Zamarynowane kawałki mięsa lekko rozbić , na każdy kawałek nakładać po łyżce uduszonych pieczarek , małą kostkę sera żółtego i zawijać roladki . Roladki przekłuć wykałaczkami żeby nie straciły kształtu po upieczeniu.
5. Roladki podsmażyć na patelni na złoty kolor , gdy się zarumienią zalać je 1 szklanką wody i dusić pod przykryciem ok. 60 minut .
5. Ziemniaki obrać i zrobić z nich frytki.
Komentarze