Karkówka po chłopsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w niedużą kostkę. W rondlu, który można wstawić do piekarnika, rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso. Przyprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i ziołową przyprawą do gulaszu.
2.Cebule i ziemniaki obieramy i kroimy w ósemki. Dodajemy do mięsa i mieszamy, aby pokryły się tłuszczem i przyprawami. Przykrywamy i wstawiamy do piekarnika. Ustawiamy temperaturę 150 stopni i pieczemy 45 minut od momentu osiągnięcia wymaganej temperatury.
3.Podajemy z dowolną sałatką.
Porady
Jeśli nie dysponujemy rondlem, który nadaje się do pieczenia w piekarniku, możemy mięso obsmażyć na patelni, przyprawić, wymieszać z cebulą i przyprawami i przełożyć do brytfanny z pokrywą.
Komentarze