Karkówka na ostro

4.49 (193 ocen)

  • 30 min

Czasami lubię przygotować coś na ostro,taka karkówka najlepiej smakuje mi z pieczywem.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg karkówki

    2 roztarte ząbki czosnku

    3 cebule

    sól i pieprz do smaku


    Zalewa:


    1 szklanka ketchupu

    2 łyżki octu 10%

    1 łyżeczka słodkiej papryki

    1 łyżeczka ostrej papryki

    1 łyżeczka cukru

    1 szklanka wody

    1 łyżeczka musztardy

    1 posiekany ząbek czosnku


    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Karkówkę pokroić tak jak schabowe,natrzeć roztartym czosnkiem,przyprawić solą i pieprzem,pozostawić na godzinę następnie usmażyć na rozgrzanym tłuszczu,przełożyć do żaroodpornego naczynia,obłożyć cebulą pokrojoną w piórka .Wszystkie składniki zalewy połączyć z sobą ,wymieszać,polać mięso i cebulę.Wstawić do pekarnika i piec pod przykryciem przez około godzinę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować