Karkówka zapiekana z cebulką i serem

4.48 (178 ocen)

Mięciutka i przeniknięta smakiem cebulki karkówka, dodatkowo z ciągnącym serem. Idealny obiad!

Składniki:

  • 700 g karkówki
    Przyprawa do wieprzowiny
    1 duża cebula
    Płatki czosnku
    2 łyżki keczupu
    100 g sera
    Koperek
Wystaw ocenę:

4.48 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Karkówka zapiekana z cebulką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy na plastry. Przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny. Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na złoty kolor . Na karkówce rozkładamy kilka płatków czosnku i przysmażoną cebulkę. Wszystko smarujemy keczupem. Przykrywamy folia aluminiową i odstawiamy na jakiś czas do lodówki ( u mnie 12 godzin). Wstawiamy na nagrzanego do 190*C piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę 10 minut. Przed końcem zdejmujemy folię i posypujemy startym żółtym serem. Po wyjęciu posypujemy świeżym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Karkówka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować