Karkówka z syropem klonowym

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

smaczna i łagodna w smaku

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • przygotować pojemnik plastykowy wielkości karkówki(1 cała porcja sklepowa)
    wlać do niego:
    7 łyżek syropu klonowego
    7 łyżek oleju z pestek winogron
    5 jagód z jałowca rozgniecionych trzonkiem noża
    2 małe pokruszone listki laurowe
    2-3 szczypty soli,
    szczyptę gałki muszkatołowej
    szczyptę mielonej papryki słodkiej oraz chilli
    pokrojoną 1 cebulę, wymieszać i jeszcze doprawić marynatę po swojemu
    całą karkówkę.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z syropem klonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karkówka z syropem klonowym 1. Mięso w pojemniku z przyprawami pougniatać i poobracać kilka razy.
    Zamknąć pojemnik i wynieść w chłód na noc.
    Potem włożyć mięso razem z marynatą do rękawa foliowego, zawiązać i włożyć do wrzącej wody z dodatkiem 1 łyżki vegety.
    Gotować na wolnym ogniu 2 godziny.
    Następnie pozostawić w garnku aż do wystudzenia.
    Sos zagęścić i podać do mięsa.
    Podać z ryżem ugotowanym z Coca Colą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować