Karkówka z rozmarynem i miodem

4.5 (162 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

mięso na stole na kazdą okazję

  • 60 min

Składniki:

  • 600 g karkówki
    2 czerwone cebule
    2 jabłka
    1 łyżeczka rozmarynu
    2 łyżki miodu
    tłuszcz do smażenia
    pół ostrej papryczki
    1 marchewka
    150 ml czerwonego wina
    pół szkl wody
    sól pieprz
    szczypta majeranku
    2 łyżki śmietany 18%
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z rozmarynem i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karkówka z rozmarynem i miodem 1. Mięso oczyścić umyć, na patelni rozgrzać dwie łyżki tłuszczu położyć mięso i obsmażyć na rumiany kolor ze wszystkich stron. Dodać obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych pokrojone jabłka, marchewkę i cebulę pokrojoną w piórko i rozmaryn. Podlać winem dodać szczyptę majeranku, posiekaną papryczkę sól i pieprz. Dusić pod przykryciem, dolewać wodę. w połowie duszenia dodać miód i wymieszać lekko. Dusić ciągle aż do miękkości.
    Wyjąc mięso, sos zmiksować blenderem i dodać 2 łyżki śmietany. Podgrzać.
    Mięso pokroić na plastry podawać z pure ziemniaczanym i marynowaną dynią lub inną marynatą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować