Karkówka z pieczarkami w sosie z keczupem i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Karkówkę myjemy i kroimy w plastry o grubości 1 - 1 1/2 cm. Przyprawiamy przyprawą do karkówki. Odstawiamy do lodówki na około 1 godz. Panierujemy w mące, następnie w rozkłóconym jajku i w bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju i odsączamy na papierowym ręczniku. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy pieczarkami pokrojonymi w plasterki i cebulą pokrojoną w piórka.
2.Sos:
W garnku mieszamy wszystkie składniki na zalewę doprawiamy do smaku przyprawami. Gotujemy na małym ogniu i zalewamy nim mięso.
3.Pieczemy pod przykryciem przez ok. 1 1/2 - 2 godz. w temp. 180*C.
Komentarze