Karkówka z pieczarkami i keczupem

4.82 (202 ocen)

Szybki sposób na smaczny obiadek :-)

Składniki:

  • 60 - 70 dag karkówki bez kości
    1/2 kg pieczarek
    keczup (użyłam łagodny z Kotlina)
    zioła prowansalskie
    sól
    pieprz


Wystaw ocenę:

4.82 (202 ocen)

Karkówka z pieczarkami i keczupem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • * 1. Karkówkę umyć i pokroić w 1 1/2 centymetrowe plastry, doprawić solą, pieprzem i ziołami. Pieczarki obrać i pokroić w plastry. Do naczynia żaroodpornego wkładamy połowę mięsa i posypujemy go połową pieczarek. Polewamy keczupem. Kładziemy pozostałe mięso, przykrywamy resztą pieczarek i polewamy keczupem.
  • * 2. Pieczemy 1 - 1 1/2 godz. w temp. 180*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Pieczarki Wieprzowina Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować