Karkówka z pieczarkami

4.5 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nawet moja młodsza siostra, która nie przepada za mięsem, uwielbia tę potrawę.

Składniki:

  • ● 1 kg karkówki bez kości
    ● 1/2 kg pieczarek
    ● 40 dag keczupu
    ● zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy w 1,5-
    -cm plastry. Oprószamy
    ziołami. Pieczarki oczyszczamy
    i kroimy w plastry.
  • 2. Do naczynia żaroodpornego
    wkładamy 1/2 mięsa.
    Wsypujemy 1/2 pieczarek,
    przykrywamy 1/2 keczupu.
    Kładziemy drugą warstwę
    karkówki i polewamy pozostałym
    keczupem.
  • 3. Pieczemy ok. 60 minut
    w temperaturze 180 °C.
    Wsypujemy resztę pieczarek
    i pieczemy 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować