Karkówka z papryką duszona w cebuli

4.5 (150 ocen)

Proste, szybkie i tanie danie , które swoim smakiem, zachwyci niejednego smakosza karkówki.

Składniki:

  • - 4 plastry karkówki
    - 4 cebule średniej wielkości
    - 1 papryka czerwona
    - masło , ew. olej do smażenia
    - sól, pieprz, odrobina curry, odrobina suszonej czerwonej papryki słodkiej lub ostrej
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z papryką duszona w cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w kawałeczki. Oprószamy je solą, pieprzem, curry i suszoną papryką. Odstawiamy na minimum godzinę do lodówki. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Szklimy na maśle lub oleju. Odstawiamy. Karkówkę po wyjęciu z lodówki wrzucamy na patelnię z 1 łyżką tłuszczu i smażymy na zloty kolor. Paprykę kroimy w paseczki i smażymy razem z karkówką. Kiedy mięso będzie już obsmażone kładziemy na nim cebulę , jakbyśmy chcieli je przykryć , ew, dolewamy odrobinę wody i nakrywamy pokrywkę. Dusimy do miękkości mięsa. Posypujemy natką pietruszki lub gałązkami tymianku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Karkówka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować