Karkówka z papryką duszona w cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w kawałeczki. Oprószamy je solą, pieprzem, curry i suszoną papryką. Odstawiamy na minimum godzinę do lodówki. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Szklimy na maśle lub oleju. Odstawiamy. Karkówkę po wyjęciu z lodówki wrzucamy na patelnię z 1 łyżką tłuszczu i smażymy na zloty kolor. Paprykę kroimy w paseczki i smażymy razem z karkówką. Kiedy mięso będzie już obsmażone kładziemy na nim cebulę , jakbyśmy chcieli je przykryć , ew, dolewamy odrobinę wody i nakrywamy pokrywkę. Dusimy do miękkości mięsa. Posypujemy natką pietruszki lub gałązkami tymianku.
Komentarze