Karkówka z kapustą i grzybami.

5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Pyszne mięsko a kapusta z grzybami jeszcze lepsza.Polecam :-)

Składniki:

  • 500g ładnej mięsistej karkówki
    1 garść suszonych grzybów leśnych
    400g kiszonej kapusty
    4 kulki ziela angielskiego
    2 listki laurowe
    1 łyżka przyprawy do bigosu
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    olej do smażenia
    PRZYPRAWY:
    sól,pieprz,1 łyżeczka płatków chili,sos sojowy ciemny,papryka czerwona w proszku,przyprawa do wieprzowiny wszystko wg.uznania oprócz chili
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z kapustą i grzybami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotujemy kapustę 1. Kapustę posiekać na drobniejsze części i włożyć do garnka.Dodać garść suszonych grzybów,przyprawe do bigosu,ziele angielskie oraz liście laurowe.Zalac wodą i gotować do miękkości.Następnie odcedzic na durszlaku.
  • smażymy mięso 2. Mięso umyć,osuszyć i pokroic na plastry a póżniej na większe kwadraty.Na patelni rozgrzać olej dodać karkówkę , cebule pokrojoną w pół krążki i czosnek pokrojony w plasterki. Dodać wszystkie przyprawy i smażyć do zarumienienia sie mięsa,często je przekręcając.
  • i wkładamy do piekarnika 3. Blaszke wysmarować olejem przełozyć na nią połowę kapusty,na kapustę wyłożyć mięso i przykryć pozostałą kapustą. Całość polać sosem jaki się wytworzył podczas smażenia.Przykryć folia aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 170*C grzanie góra jedna godzinę,po upływie tego czasu odkryc i jeszcze chwilke zapiec i gotowe :)
    Podawać z ulubionymi dodatkami . . ..
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kapusta Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować