Karkówka z jabłkiem i wątróbką

0 (0 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • ok. 1 - 1 1/2 kg karkówki wieprzowej
    1 opakowanie Fix Soczysta Karkówka z pieca Knorr
    50 dag wątróbki drobiowej
    40 dag kwaśnych jabłek
    1 cebula
    2 łyżki bułki tartej

Karkówka z jabłkiem i wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obierz jabłka, pokrój w ćwiartki. Cebulę pokrój w piórka i całość podsmaż na patelni. Pod koniec smażenia dodaj wątróbkę, po czym smaż jeszcze przez chwilę. Dopraw całość łyżeczką Fixu Soczysta karkówka z pieca Knorr, nieustannie mieszając. Następnie odstaw do ostygnięcia. Do tak przygotowanego farszu dodaj dwie łyżki bułki tartej i dokładnie wymieszaj.
  • 2. Zrób w mięsie duże nacięcie, umieść w nim przygotowany farsz, całość dokładnie obsyp Fixem Knorr. Umieść mięso w załączonej do Fixu Knorr torebce. Zamknij klipsem i piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 200*C przez ok. 60 minut. Rozerwij torebkę pod koniec pieczenia, aby opiec powierzchnie mięsa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy