karkówka z grilla w marynacie musztardowo-ketchupowej

4.5 (141 ocen)

Tę marynatę wymyśliłam pierwszy raz i trafiłam w dziesiątkę. Wszystkim na grillu bardzo smakowała :)

Składniki:

  • 1,5kg karkówki wieprzowej
    pół słoiczka musztardy pikantnej
    łyżka łagodnego ketchupu
    1/4-1/3 szkl.oleju
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Grill

Karkówka z grilla w marynacie musztardowo-ketchupowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroję w plastry. Gdy są duże dzielę je na pół i rozbijam lekko tłuczkiem. Tłuste miejsca nakłuwam nożem (by się tłuszcz lepiej wytapiał). Solę, a musztardę mieszam z ketchupem i olejem. Smaruję tym mięso i odstawiam na noc do lodówki. Następnie grilujemy na ruszcie. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować