Karkówka z grilla w marynacie

4.48 (158 ocen)

Karkówka z grilla w marynacie jest klasycznym daniem serwowanym przez Polaków w okresie grillowym. Dziś przedstawię Wam mój pomysł na jej przyrządzenie.

Składniki:

  • 1,2 schabu karkowego bez kości
    4 łyżki przyprawy do grilla klasycznej
    piwo
    sól zmiękczająca mięso
    3 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

4.48 (158 ocen)

Zobacz również:

Grill

Karkówka z grilla w marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i zbijamy tłuczkiem.
    Następnie oprószamy solą zmiękczająco mięso z jednej strony.
    W miseczce rozrabiamy oliwę z przyprawą klasyczną którą nacieramy mięso
    z obu stron. Odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin (u mnie była to cała noc).
    Po tym czasie mięsko smażymy na rozgrzanym grillu z obu stron pod koniec skrapiając
    je odrobiną piwa, by było bardziej kruche.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Marynata Mięso Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Marynowanie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować