Karkówka z grilla w marynacie jest klasycznym daniem serwowanym przez Polaków w okresie grillowym. Dziś przedstawię Wam mój pomysł na jej przyrządzenie.
Składniki:
1,2 schabu karkowego bez kości
4 łyżki przyprawy do grilla klasycznej
piwo
sól zmiękczająca mięso
3 łyżki oliwy
Karkówka z grilla w marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Karkówkę myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i zbijamy tłuczkiem.
Następnie oprószamy solą zmiękczająco mięso z jednej strony.
W miseczce rozrabiamy oliwę z przyprawą klasyczną którą nacieramy mięso
z obu stron. Odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin (u mnie była to cała noc).
Po tym czasie mięsko smażymy na rozgrzanym grillu z obu stron pod koniec skrapiając
je odrobiną piwa, by było bardziej kruche.
Smacznego
Komentarze