Karkówka z cebulą i pieczarkami

4.5 (184 ocen)

Pyszne,delikatne mięsko-Polecam :)

Składniki:

  • Na trzy porcje :
    3 plastry ładnej mięsistej karkówki wieprzowej (grubość ok.1,5cm)
    4 średnie cebule-pokrojone w pół krążki
    8 większych pieczarek-umytych,osuszonych ,obranych i pokrojonych na ćwiartki
    olej do smażenia około 4 łyżki
    Przyprawy:
    sól i pieprz świeżo mielone,przyprawa do wieprzowiny,czosnek granulowany wg.uznania.
    Dodatkowo 3 szczypty suszonych płatków chili (na każdy plaster mięsa po jednej szczypcie) i 4-5 dużych łyżek maggi
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z cebulą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • duszenie mięsa 1.
    Umyte i osuszone mięso przyprawiamy z obu stron w/w przyprawami oprócz maggi i wrzucamy na rozgrzany olej na patelni.Zmniejszamy ogień przykrywamy pokrywą i dusimy do miękkości mięsa,od czasu do czasu przekręcając je.
  • dokładamy pieczarki i cebulę 2. Gdy mięso juz jest miękkie odkrywamy pokrywe i dodajemy cebulę i pieczarki oraz przyprawę maggi, mieszamy i dalej dusimy do miękkości cebuli i pieczarek.Gdy wszystko zmięknie możemy podawać.
  • 3. Na talerze wykładamy po porcji mięsa na to cebulę z pieczarkami i całość polewamy sosem który nam sie wytworzył podczas duszenia i gotowe :)
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.Smacznego . . .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Maggi Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować