Karkówka z ananasem i kapustą

4.5 (162 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Dopiero po spróbowaniu zobaczysz jak ważne są te 3 główne składniki

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • - 1 kg karkówki
    - 2 kostki rosołowe
    - 40 dag kapusty kiszonej
    - puszka ananasów
    - przyprawa do karkówki
    - 2 łyżki cukru
    - 1/4 oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z ananasem i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Karkówkę kroimy na równe plastry, dokładnie marynując w przyprawie. Gotowe lekko podsmażamy na patelni tak, aby w środku były jeszcze surowe.
    2. Do małego garnka wkładamy kapustę, zalewając niewielką ilością wody. Dodajemy 2 łyżki cukru, 1/4 oleju i dusimy około 20 minut.
    3. Podsmażone plastry mięsa układamy w żaroodpornym naczyniu, każdy kawałek przykrywamy plastrem ananasa i podduszoną kapustą.
    4. Do kubeczka wrzucamy 2 kostki rosołowe, zalewamy wrzątkiem i dokładnie mieszamy.
    5. Gotowym "rosołem" i sokiem z puszki ananasa zalewamy całe danie, następnie wkładamy do piekarnika i pieczemy około 30 minut.

Porady

* Podczas pieczenia, warto przykryć naczynie folią aluminiową, aby nie spalić kapusty. * Gotowe danie polecam podawać z pieczonymi ziemniaczkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować