Karkówka w sosie ketchupowym

4.5 (146 ocen)

Zawsze wychodzi soczysta, krucha i rozpływa się w ustach!

Składniki:

  • 2 kg karkówki
    1 szklanka ketchupu łagodnego
    1 szklanka cebuli posiekanej w kostkę
    1/2 szklanki cukru
    1/2 szklanki octu winnego białego
    przyprawa uniwersalna, curry
    olej do obsmażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w sosie ketchupowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy w plastry o grubości ok. 1,5-2 cm, posypujemy przyprawa uniwersalna oraz curry. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy z obu stron.
  • 2. W misce mieszamy ze sobą ketchup, cebulę, cukier oraz ocet winny.
    Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i warstwami smarujemy marynatą.
  • 3. Pieczemy do miękkości (ok. 1-1,5 godziny) w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.

Porady

Dodatkowo można jeszcze dodać pokrojonych pieczarek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować