Karkówka w sosie keczupowo - ogórkowym

4.5 (174 ocen)

Rodzaj gulaszu, ale pieczony w piekarniku.

Składniki:

  • 60 dag karkówki
    1 cebula
    2 nieduże ogórki konserwowe
    200-250 g keczupu pikantnego (u mnie Pudliszki)
    1 łyżeczka suszonego oregano
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne Gulasz

Karkówka w sosie keczupowo - ogórkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy w kostkę jak na gulasz, solimy i pieprzymy, przekładamy do miski.
  • 2. Do mięsa dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, ogórki poszatkowane w zapałkę lub starte na tarce o dużych oczkach, keczup i oregano. Dokładnie mieszamy, aby każdy kawałek mięsa był obtoczony w keczupie. Odstawiamy na co najmniej godzinę.
  • 3. Przekładamy do brytfanny i pieczemy pod przykryciem w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem przez 30 minut, wyjmujemy i mieszamy, a następnie pieczemy przez kolejne 30 minut.

Porady

Karkówkę tak przyrządzoną podajemy z ziemniakami lub z kaszą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Ketchup Musztarda

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować