Karkówka w sosie katechupowo - żurawinowym

4.51 (178 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Coś dla miłośników karkówki w nowej słodszej odsłonie.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 1kg karkówki
    2 dżemy żurawinowe
    1,5 ketchupu pikantnego "Pudliszki"
    przyprawa do karkówki
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

4.51 (178 ocen)

Zobacz również:

Dżemy Ketchupy Dania główne

Karkówka w sosie katechupowo - żurawinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy, osuszamy, a następnie kroimy w plastry i lekko rozbijamy. Kolejno nacieramy rozrobioną w oleju przyprawą do karkówki i zostawiamy w lodówce na minimum 15 godzin.
  • 2. Nazajutrz wyjmujemy karkówkę z lodówki i układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • 3. Dżemy i ketchup łączymy ze sobą i polewamy mięso.
  • 4. Pieczemy w piekarniku w 170stopniach przez mniej więcej 80min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Ketchup Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować