Karkówka w sosie ogórkowym

5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 55 min

Uwielbiam przeglądać książki kucharskie. Cieszę się, gdy bliscy zachwycają się moimi daniami.

  • 55 min

Składniki:

  • 4 plastry karkówki
    3 małe cebule
    4 ogórki konserwowe
    łyżka mąki
    500 ml bulionu
    250 ml śmietany 18-proc.
    3 łyżki posiekanego koperku i natki pietruszki
    sól, pieprz, szczypta mielonej papryki
    łyżka octu
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Karkówka w sosie ogórkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy i nacieramy solą, pieprzem oraz papryką. Smażymy na rozgrzanym oleju po 8 minut z obu stron.
  • Karkówka w sosie ogórkowym 2. Sos: cebule kroimy w plastry. Podsmażamy na tłuszczu po smażeniu mięsa.
    Ogórki kroimy w plastry. Dodajemy do cebuli. Chwilę dusimy. Oprószamy mąką i podsmażamy na jasny kolor. Rozprowadzamy bulionem, gotujemy 5 minut. Dodajemy śmietanę, ocet i zioła. Podajemy do mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować