Karkówka w kaparach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Dosyć często gości w naszym domu przy różnych uroczystościach rodzinnych. Szybko znikaze stołu. To ulubione danie mojego męża i teścia.

Składniki:

  • ● 1 kg karkówki
    ● 1 główka czosnku
    ● 10 kaparów
    ● 1 puszka krojonych pomidorów
    ● oliwa z oliwek
    ● ostra papryka w proszku
    ● przyprawa uniwersalna
    ● czosnek granulowany
    ● sól
    ● pieprz
    ● zioła prowansalskie
    ● chili

Karkówka w kaparach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem
    i kroimy w plastry. Oprószamy z obu stron wszystkimi
    przyprawami (oprócz chili). Czosnek obieramy. Na patelni
    rozgrzewamy oliwę, wsypujemy pokrojony w plasterki
    czosnek oraz kapary.
  • 2. Wkładamy plastry
    karkówki i obsmażamy
    z obu stron. Wszystko
    przekładamy do garnka,
    zalewamy pomidorami.
    Wsypujemy do smaku
    chili i doprawiamy solą
    oraz pieprzem. Gotujemy
    ok. 1 godziny.

Notka redakcyjna

PPK_01-2010

Komentarze

Podobne przepisy